Greatest Kılavuzu yangın kapısı için

Wiki Article

Bununla bile yangın merdivenlerinin bir cenahının kemiksiz olması ve dumandan etkilenme ihtimalini giderilmiş etmesi yardımıyla binalarda görülen yangınlarda gönül zayiatının olma ihtimali önemlice oranda düşmektedir.

Bu anlamda yangın merdivenleri tehlikeli anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile ehil olup kişilerin tekrar bu noktada en çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.

 Buna ödenek, bu bapnın asli amacı, yangının farklı odalar arasında yayılmasını önlemek veya alçaklatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine göre

Binalarda muayyen standartlarda bucak alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları bâtınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Dolgu kullanılarak kapı berhavaluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda kolay açılacak şekilde Yangın Kapısı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda spesiyalist personelimiz aracılığıyla kaleme düzenınan bu yazımızda;

Yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlmalıdır. Genellikle maden yahut bedduaşap malzemeler kullanılır. Bapnın lafınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Antrparantez, ehven yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ihtaryorlar.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz lambası ve çeşitli kimyevi sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Açılıp - kapanma aksiyonlevinin sorunsuz namına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında sınırlı periyotlarla bu perese yoklama edilmelidir. 

Yangın kapisinda ürkü bar kolu ürkü anında kapının kolaylıkla açılması bâtınin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, alelumum A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın Kapısı Fiyatları  60dk ve 120dk üzere yaklaşık dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller tercih edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri üzerine vukuf alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz. 

Bu konuda salahiyettar yangın firmasından lütuf alabileceğiniz kabilinden, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin bile eğitim verdikleri bilinmektedir.

Yangın bapları montajı ayrı bir ihtisas gerektirir. Her ne kadar standartlara ve sertifikasyona uygun olarak üretilen kanat yangına dayanımlı olarak üretilmiş olsa da sandık montajında da sertifikasyon aşamasındaki fen özelliklere münasip, yangına dayanımlı malzemelerle ve fitili güzel uygulanarak montajlanmalıdır. 

Yangın Bapları tercihe göre; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapısının en anayasa kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Report this wiki page